♥ About

Hoe is Homemade Beauty begonnen?
Ik was al een tijdje bezig met beauty DIY'S. Ik bedacht dat het leuk zou zijn om mijn recepten en ideeën te delen (die ik overigens niet allemaal zelf bedenk hoor!) en maakte een hyve aan; Maak je eigen beautyproducten.
Die hyve heeft inmiddels 255 leden maar omdat niet iedereen hyves heeft (en dus ook niet kan kijken naar de recepten) besloot ik een blog te beginnen.
Al snel was de site gemaakt inclusief logo en slogan. Ik begon met zoeken naar recepten, bijpassende foto's en meer informatie over de ingrediënten en de werkingen daarvan en het bloggen was begonnen!
De laatste tijd probeer ik vooral vooruit te bloggen en hoop ik dat er toch minstens een paar keer per week berichten online komen. Dit lukt helaas niet altijd maar ik probeer het wel.


Waarom Homemade Beauty?
Hier vind je allemaal recepten bij elkaar, én informatie over bepaalde ingrediënten. Er zitten veel voordelen aan het maken van je eigen beautyproducten!
 • Het is goedkoper, dat is makkelijk als je bijvoorbeeld student bent of het gewoon niet zo breed hebt thuis. En zeg nou zelf: iedereen wil wel budget toch?
 • Het is biologisch, in beautyproducten (behalve biologische, maar die zijn meestal duurder) worden allerlei middeltjes toegevoegd die niet altijd heel goed zijn voor je huid. En als je het zelf maakt weet je tenminste ZELF wat erin gaat en wat goed voor je is!
 • Het is handig voor als je een gevoelige huid hebt of allergisch bent voor een bepaald product. In heel veel beautyproducten zitten speciale kleur- en geurstoffen, parfum en alcohol verwerkt die eigenlijk helemaal niet nodig zijn.
 • En natuurlijk: het is veel leuker! Ik bedoel, wie kan nou op de vraag: 'waar heb je die lippenbalsem gekocht?' antwoorden dat je hem zelf hebt gemaakt? En knoeien in de keuken blijft ook altijd leuk ;)

En nu over de 'schrijfster'
Ja, ik schrijf wel vaak ik maar wie is ik nou? Ik ben Sharon, 13 jaar en houd ervan om zelf mijn eigen beautyproducten te maken (soms tot ergenis van mijn ouders als de keuken er weer eens onderzit na het maken van een maskertje...)
Ik woon op een boerderij met mijn ouders, broertje en zusje & 3 huisdieren. Ik zit in de 2e van de middelbare school.

Ik ben verslaafd aan nailart, snorren, regenbogen, sieraden, macarons, fashion, weheartit, muziek, danbo, strikjes, Shary-An, zomer, pastelkleuren, cupcakes, nutella, lachen, Beyonce, chocoladetoffee's, schattige dieren (vooral mopshondjes!), beauty, diy (of een combinatie daarvan), Lauren Conrad en nog veel meer!1 opmerking:

 1. Hey Sharon,

  Je hebt echt een leuke blog met handige recepten! Super!

  XXX 1 van je klasgenoten

  BeantwoordenVerwijderen

Lieve bezoeker, bedankt voor het achterlaten van een reactie, ik hoop dat je het recept uit gaat proberen?

Enne... Volg je me al?